Sunday 25 April 2010

Ecce Homo: Wie man wird, was man ist




In the last chapter of his last book Nietzsche said "Why I am a Destiny". And then he walked into insanity.He was so right.

6 comments:

xtina said...

http://www.reddit.com/r/politics/comments/bmonp/wikileaks_video_out_classified_us_military_video/


http://www.wired.com/dangerroom/2010/04/2007-iraq-apache-attack-as-seen-from-the-ground/

eryx-t said...

η συνέντευξη στο wired εμένα μου φαίνεται περίεργη, συγκινησιακή σαν σενάριο του hollywood, να σε εμπλέξει, μιλάει από την πλευρά του "ευαίσθητου" και του "ανθρώπου", καταδικάζει την επίθεση κατά των παιδιών, αλλά παρουσιάζει και την "ανθρώπινη πλευρά" από τη μεριά του αμερικάνου στρατιώτη και στο τέλος δεν παραλείπει να δικαιώσει και την επίθεση κατά των δημοσιογράφων λέγοντας ότι αυτός είδε το RPG και τα καλάσνικοφ. Για τα καλάσνικοφ δεν ξέρω αλλά από την πρώτη φορά που είδα το video πριν από λίγο καιρό, το "RPG" το είδα αμέσως για κάμερα με τηλεφακό. Ίσως φταίει η συνάφειά μου με τη φωτογράφιση (αν και σίγουρα όχι σε τέτοιες συνθήκες) αλλά από τη πρώτη στιγμή είδα ένα φωτογράφο που προσπαθεί να ξεκλέψει μια λήψη του ελικοπτέρου τη στιγμή που αυτό χάνεται πίσω από τον τοίχο ίσως έτσι ώστε ακριβώς να μη στοχεύσει απροκάλυπτα προς αυτό. Μα αυτό ήταν το λάθος στάθηκε μοιραίο για όλη την "παρέα".

Και για πολλούς ένα τέτοιο λάθος θεωρείται κατανοητό:
The military personnel recorded on the tape audibly mistook the camera for an RPG

Πάντως απ' ότι λέγεται έχουν σκοτωθεί από την αρχή του πολέμου κανα εκατομμύριο ιρακινοί και δημοσιογράφοι ουκ ολίγοι. Παρόλα αυτά το δυτικό κοινό, ενοχλείται περισσότερο από το ότι ο πόλεμος δεν τελειώνει παρά από τους σκοτωμούς και τη φρίκη.

xtina said...

Το πρόβλημα βρίσκεται ακριβώς στην εξάλειψη κάθε ηθικής πολέμου.Επανειλημένα βάλλονται άμαχοι, ιερά και νοσοκομεία, εθνικά σύμβολα, οτιδήποτε θα κάμψει τον αντίπαλο.Για μένα αυτό το βίντεο καταγράφει το έσχατο όριο της ανθρώπινης ύπαρξης, την κατάλυση της κοινωνίας.Της δυτικής τουλάχιστον.Κι είναι τόσο μεγάλη η αντίθεση των Ιρακινών που με τόση αυταπάρνηση προσπαθούν να περισώσουν τους συνανθρώπους τους, με τους Αμερικάνους μαχητές που δεν έχουν έλεος..Αυτοί οι αμερικανοί, όταν γυρίσουν πίσω στην πατρίδα τους, θα είναι ωρολογιακές βόμβες.

xtina said...

http://www.youtube.com/watch?v=6i_Ox5TBAT0&feature=related

xtina said...

http://www.youtube.com/watch?v=7HSsPQkGz48&feature=related


http://www.microvision.com/wearable_displays/index.html

xtina said...

http://news.yahoo.com/s/ap/20100710/ap_on_go_pr_wh/us_obama_veterans