Monday 20 December 2010

η γλώσσα του κόσμου_in the cloud

7 comments:

xtina said...

http://www.physics4u.gr/blog/?p=2874

Μια ομάδα επιστημόνων στην Σιγκαπούρη ανακάλυψε κάτι που υποδηλώνει ότι στην κβαντική διεμπλοκή οφείλεται η διατήρηση του DNA μαζί.

xtina said...

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%AE_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%B1%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AF%CE%B1%CF%82

Η αρχή της απροδιοριστίας ή διαφορετικά αρχή της αβεβαιότητας είναι βασικό αξίωμα της Κβαντικής Μηχανικής. Διατυπώθηκε για πρώτη φορά το 1927 από τον Βέρνερ Χάιζενμπεργκ (Werner Heisenberg, 1901 - 1976). Σύμφωνα με την αρχή της απροδιοριστίας είναι αδύνατο να μετρήσουμε με απεριόριστη ακρίβεια, τη θέση και την ορμή ενός σωμάτιου ταυτόχρονα. Εν αντιθέσει λοιπόν με την αρχή της αιτιοκρατίας, σύμφωνα με την αρχή της απροσδιοριστίας υπάρχουν γεγονότα των οποίων η εκδήλωση δεν υπαγορεύεται από κάποια αιτία.

Η απροσδιοριστία αυτή δεν αναφέρεται στην ανικανότητα του ανθρώπου να παρατηρήσει ορισμένα φαινόμενα στον μικρόκοσμο αλλά σε μία πραγματική ιδιότητα του Φυσικού Κόσμου, η οποία εμφανίζεται και πειραματικά. Ο λόγος που δεν βλέπουμε αυτή την αβεβαιότητα στην καθημερινότητα είναι ότι εμφανίζεται σε πολύ μικρή κλίμακα και γίνεται κυρίως εμφανής στον μικρόκοσμο.

xtina said...

This global super-computer enables us to do things that would have been impossible not long ago, such as instantly search billions of documents, access our email and other info from almost anywhere, easily share ideas with thousands or millions of people, collaboratively edit documents with people spread around the world, leak embarrassing diplomatic cables, etc. It also makes it easy to launch new services and applications with almost zero money, which has created a new generation of low-budget startups and expanded the world of high-tech entrepreneurship to many more people.
http://paulbuchheit.blogspot.com/2010/12/cloud-os.html

xtina said...

η εξέλιξη του του παγκόσμιου ιστού

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BE%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CE%BE%CE%B7

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
xtina said...

this, my love, me:the last photomaton.
I will have written to you, written also in every code, loved according to every genre.All colors, all tones are ours.

J.D.'s postcard

xtina said...

http://www.physics4u.gr/blog/?p=2904
Ο «επιταχυντής γνώσης» θα τροφοδοτηθεί με ένα τεράστιο όγκο διαθέσιμων δεδομένων σε πραγματικό χρόνο από μια πληθώρα online πηγών (μεταξύ άλλων από τη Wikipedia, το Google Maps, κυβερνητικές βάσεις δεδομένων, πανεπιστήμια, χρηματιστήρια, ιατρικά αρχεία, μέσα ενημέρωσης κ.α.). Όλα αυτά θα τα επεξεργάζονται μια σειρά από υπερ-υπολογιστές, που πρόκειται να κατασκευασθούν.

Η ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση όμως θα είναι η δημιουργία των κατάλληλων προγραμμάτων λογισμικού, που θα «μεταφράζουν» σε χρήσιμες πληροφορίες όλα τα παραπάνω δεδομένα, απεικονίζοντας με ακρίβεια τι πράγματι συμβαίνει στη Γη κάθε ώρα και στιγμή. Για το σκοπό αυτό προγραμματιστές υπολογιστών, μηχανικοί, κοινωνιολόγοι και άλλοι επιστήμονες, από τις θετικές και ανθρωπιστικές επιστήμες, θα συνεργαστούν. Σε αυτό θα βοηθήσει η νέα τεχνολογία του «Σημασιολογικού Ιστού», που σταδιακά ωριμάζει και επιτρέπει στους υπολογιστές να «καταλαβαίνουν» τι «σημαίνουν» (δηλαδή ποιο νόημα έχουν) τα στοιχεία, με τα οποία τροφοδοτούνται και έτσι να τα ερμηνεύουν ανάλογα με το ευρύτερο πλαίσιο αναφοράς.